Vinnare uppsatstävling 2020
Julia Dahl

"Rätten till kollektiv förhandling - En studie om möjligheten att upphäva förhandlingsrätten genom kollektivavtal mot bakgrund av konflikten i Göteborgs hamn"

---------------------------------------------------------------------------------------

Arbetsrättsliga Föreningen informerar härmed om

UPPSATSTÄVLING I ARBETSRÄTT

Du som har skrivit examensarbete (30 hp) inom ämnet arbetsrätt under vårterminen eller höstterminen 2021 inbjuds att delta i Arbetsrättsliga Föreningens uppsatstävling.

Bästa uppsats belönas med 15 000 kr.

Intyg om betygssättning ska bifogas ansökan liksom aktuella adressuppgifter.

Ditt tävlingsbidrag skickas till ann.mikiver@svensktnaringsliv.se.

Sista inlämningsdag för tävlingsbidrag är den 1 april 2022.

Uppsatserna kommer att bedömas av en jury i vilka ingår
·        Niklas Beckman, arbetsrättsjurist, Svenskt Näringsliv
·        Petra Herzfeld Olsson, docent, Stockholms universitet
·        Cathrine Lilja Hansson, administrativ chef och ordförande, Arbetsdomstolen

Arbetsrättsliga Föreningen är en ideell förening. Medlemmarna är mestadels yrkesverksamma inom arbetsrättens område, som t.ex. förbundsjurister, advokater, domare och forskare -. Föreningen har till syfte att främja intresset för arbetsrätt och därmed sammanhängande frågor. Arbetsrätten har ökat i betydelse under senare år, bl.a. under stark påverkan från EU-rätten. Mer information finns på www.arbetsrattsligaforeningen.se .